Thuis de Akermolen – High Tea

Maak het extra bijzonder!

High tea

Houdt u ook zo van een uitgebreide high tea? Bij Theehuis de Akermolen geniet u extra van deze heerlijke traktatie door onze prachtige omgeving, het sfeervolle gebouw en de bijzondere medewerkers. En dat aan de rand van Amsterdam!

Stiekem smullen

Het idee van de high tea komt uit – waar anders – Engeland. Het verhaal gaat dat de eerste high tea eigenlijk gewoon stiekem snoepen was: een hertogin uit de 18e eeuw vond de tijd tussen de lunch en het diner wel erg lang worden in de zomermaanden, en vroeg haar bediendes om in het geheim een selectie van lekkere hapjes naar haar kamer te brengen. Dat geheim bleef natuurlijk niet lang bewaard, en al snel volgden andere dames op stand haar voorbeeld. Het werd een regelrechte rage, en de high tea groeide uit tot een statussymbool.

Hartig én zoet

Bij een echte Engelse high tea horen zowel hartige als zoete hapjes. Verschillende stukjes taart, muffins, bonbons, scones met room en jam… maar ook cucumber sandwiches en toastjes met gerookte zalm mochten niet ontbreken. Bij sommige high tea’s staat zelfs soep of salade op het menu!
Bij Theehuis de Akermolen maken wij de hapjes voor uw high tea helemaal zelf, met de beste ingrediënten van het seizoen.

Vanaf januari 2024 bedraagt de prijs van een high tea in theehuis de Akermolen € 26,50 per persoon.

Thee als delicatesse

Net als in Nederland is thee in Engeland niet weg te denken uit het dagelijks leven. Bijna iedere inwoner van Groot-Brittannië drinkt minstens 4 kopjes per dag. Maar de soorten thee die in de smaak vallen zijn heel verschillend. In Engeland houden mensen van hele sterke zwarte thee met veel melk en suiker. In Nederland vind je daarentegen juist mildere soorten. Naast de traditionele zwarte, groene en witte theesoorten zijn er ook veel kruidenmelanges beschikbaar. Vooral rooibos en kamille zijn populair. Wat u ook lekker vindt, bij uw high tea mag u onbeperkt uw favoriete thee drinken!

Maak het extra bijzonder

Bij Theehuis de Akermolen wordt uw high tea extra bijzonder. Ons theehuis is gevestigd in een oude molen, in een prachtig natuurgebied aan de rand van Amsterdam Osdorp en Badhoevedorp. Maar dat is niet alles. Ook onze medewerkers maken uw feestelijke uitje speciaal. Wij bieden namelijk begeleide werkplekken aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij vinden het enorm leuk om u van dienst te zijn, en maken van uw high tea gegarandeerd een smakelijke middag.

Meer weten?

Wilt u meer weten over high tea bij Theehuis de Akermolen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op 020 610 0788, of via info@deakermolen.nl. Heeft u al besloten? Reserveer dan digitaal via onze website.

RESERVEREN